- Štítky blogu



Recepty - jíst zdravě a chutně
Mnozí z Vás, kterým dochází, že jídlo opravdu ovlivňuje naše zdraví, mohou přesto tápat v zápavě informací o stravování a často se neorientují v tom, co našemu organismu prospívá a co ne. Jsou ale k dohledání velmi zdařilé webové stránky zabývající se stravou v duchu - to co konzumujeme se projevuje dříve nebo později na našem zdraví a správným výběrem můžeme velice jednoduše dosáhnout i uzdravení. Není to až taková věda, jak se může zdát :-)
Tuto část tedy budeme postupně doplňovat recepty, které jsou v souladu s tím o čem píšeme. Recepty jsou velmi jednoduché a lze je pestře obměňovat. Můžete použít jiné koření, ideálně jakékoli oblíbené čerstvé bylinky, ale vyvarujte se různým dochucovadlům nebo směsím, které obsahují chemické přísady a zvýrazňovače chuti.
Myslím, že každá surovina má svou chuť a není potřeba ji za každou cenu přebíjet velkým množstvím koření. Zkuste nechat vyniknout přirozené chuti zeleniny a potravin.
Omlouvám se, že u receptů není uvedeno přesné množství surovin. Sama nejsem schopná do puntíku dodržet jakýkoli recept :-) Sami ale víte, kolik čeho zhruba potřebujete pro sebe nebo svou rodinu. Takže to berte jako takový návod, nápad a tvořte, prosím :-)
Jídlo pro sebe a svou rodinu připravujte s chutí, láskou a vědomím, že děláte denně krok ke zdraví.
Takže dobrou chuť a ať je Vám tato část věnovaná vaření k užitku a ke zdraví :-)
PS: Pokrmy doporučuji připravovat v nádobí z litiny, nerezu, keramiky, s titanovými povrchy, skla, aj. Důrazně doporučuji se vyhnout používání nádobí s teflonovým povrchem (PTFE, patří mezi termoplasty!), z kterého se při překročení určité teploty uvolňují toxické částice a plyny a našemu zdraví rozhodně neprospívají. Další informace si můžete dohledat sami...









