- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- HUSTÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY SE ZÁZVOREM
HUSTÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY SE ZÁZVOREM
Co budeme potřebovat?
- Červenou čočku
- Červenou cibuli
- Česnek
- Čerstvý zázvor
- Několik cherry rajčátek
- Čerstvou hladkolistou petrželku
- Chilli paprička
- Himalájská sůl
- Olivový panenský olej
- Ghií
V hrnci osmahneme na troše ghií na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme rozdrcený česnek, na jemno nasekaný čerstvý zázvor (asi 1/2 lžičky při množství pro dvě osoby), chilli papričku a nakrájená rajčátka. Ty necháme pustit šťávu.
Přidáme červenou čočku, osolíme, důkladně promícháme a zalijeme vodou tak, aby voda přesahovala čočku cca o 1cm. Necháme dustit, občas promícháme a pokud je potřeba, přidáme po troškách horkou vodu. Po cca 15 minutách je čočka měkká.
Vzmeme si tyčový mixer a jen zlehka pomixujeme. Neděláme hladký krém. Necháme asi z poloviny hmotu hrubou. Nasekáme si petrželku a dobře ji v husté polévce promícháme. Teď je vše hotovo a můžete podávat. V misce ještě pokapejte kvalitním panenským olivovým olejem.
Dobrou chuť :-)