- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- ZELENÉ FAZOLKY S RAJČATY A RÝŽÍ BIO BASMATI
ZELENÉ FAZOLKY S RAJČATY A RÝŽÍ BIO BASMATI
Co budeme potřebovat?
- Zelené fazolky čerstvé
- Rajčata
- Červená cibule
- Česnek
- Chilli paprička
- Rýže Bio Basmati
- Ghií
- Olivový panenský olej
- Himalájská sůl
Rýži dáme vařit běžným způsobem. Nezapomeňte přidat do rýže hřebíček a kousek cibulky. Rýže bude voňavá a k tomu hřebíček působí antiparazitárně.
Fazolky omyjte, zbavte je šťopiček a rozkrojte. Dejte vařit do mírně osolené vody dokud nezměknou. Je to asi na 10 minut. Pak slijte vodu a odstavte stranou.
Do hrnce si dejte rozehřát kousek Ghií a nechte na něm zesklovatět cibulku. Pak omyjte rajčata, pokrájejte je a přidejte k cibulce. Vařte je dokud se nerozpadnou a nepustí šťávu. Pokud použijete cherry rajčátka, tak je jen rozkrojte na půl. Pokud použitete větší kusy rajčat, můžete je předem zbavit slupky, ponořením na krátko do vařící vody. Jakmile jsou rajčata měká, přidejte sůl, Chilli papričku (můžete vynechat, pokud nemáte rádi ostré nebo vaříte i pro děti nebo nahraďte trochou čerstvě mletého pepře) a rozdrcený česnek. Nešetřete s ním :-). Promíchejte a nechte chvilku chutě promísit.
Do rajčatového základu přidejte fazolky a lehce promíchejte. Vše je nyní připraveno a můžete podávat. Na talíři ještě zakapejte olivovým panenským olejem.
Dobrou chuť :-)