- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- SALÁT FRISEE, POLNÍČEK A KREVETY S RAJČATY, PAPRIKOU A KORIANDREM
SALÁT FRISEE, POLNÍČEK A KREVETY S RAJČATY, PAPRIKOU A KORIANDREM
Co budete potřebovat?
- Kvalitní krevety
- Cherry rajčátka
- Červená dlouhá paprika
- Červená cibule
- Česnek
- Chilli paprička
- Limetka
- Koriandr - čerstvá bylina (nebo hladkolistá čerstvá petrželka)
- Himalájská sůl
- Olivový panenský olej
- Salát Frisee
- Salát - polníček
- Med
- Ghií
Na pánvi si rozehřejte malý kousek ghií. Nakrájejte cibulku a dejte zpěnit. Omyjte a nakrájejte cherry rajčátka a červenou papriku. Přidejte k cibulce, osolte a nechte změknout.
Krevety propláchněte a přidejte je na pánev spolu s vymačkanou šťávou z limetky a chilli papričkou. Počkejte až budou všechny krevety růžové a ještě několik minut je vařte ve vzniklé rajčatovo - paprikové omáčce.
Nyní rozdrťte česnek, s kterým nešetřete a přidejte ho ke krevetám a promíchejte. Přidejte půl lžičky medu. Nechte chutě, aby se spojily a na závěr přidejte nasekaný čerstvý koriandr a pánev hned odstavte z plotny.
Na talíř dejte opraný salát frisee s polníčkem. Lehce osolte, pokapejte limetkou a olivovým panenským olejem. Na salát položte krevety s omáčkou a můžete hned podávat.
Kombinace chilli papričky, limetky a trocha medu vytvoří příjemně ostrou, trochu kyselou a trochu nasládlou chuť. Tyto ingredience doporučuji dodržet, aby jste dosáhli té příjemné chuti.
Dobrou chuť :-)