- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- KACHNÍ STEHNO S BATÁTOVOU KAŠÍ A ČERSTVÝM ŠPENÁTEM
KACHNÍ STEHNO S BATÁTOVOU KAŠÍ A ČERSTVÝM ŠPENÁTEM
Co budete potřebovat?
- Kvalitní kachní stehna
- Listový čerstvý špenát
- Batáty
- Česnek
- Drcený kmín
- Himalájská sůl
- Barevný pepř
- Červená cibule
- Med
Jako první si dáme péct kachní stehna. Ty omyjeme, osolíme a okmínujeme a podlijeme trochou vody. Dáme do pekáčku a pečeme při nižší teplotě dokud nejsou měkká, cca 2h. Občas zkontrolujeme a případně podlijeme trochou horké vody. Těsně před tím, než jsou stehna hotová, rozmícháme ve vzniklé šťávě lžičku medu a touto šťávou stehna polijeme. Dáme opět do péct na cca 10 minut. Stehna budou křupavá.
Před koncem pečení začneme připravovat kaši z batátů. Batáty oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Dáme do hrnce a podlijeme asi z 1/4 - 1/3 vodou. Osolíme a vaříme do úplného změknutí. Poznáte to, když je zkusíte rozmáčknout vidličkou. Než se batáty uvaří, oloupejte si česnek a rozdrťte ho. Když jsou batáty uvařené, stáhneme teplotu na minimum a šťouchadlem na brambory batáty rozmělníme na kaši. Přidáme česnek, čerstvě namletý barevný pepř a důkladně promícháme. Můžeme dosolit. Batáty jsou na chuť poměrně sladké.
Nyní si připravíme čerstvý špenát. Ten bude velmi rychle. Na pánvi si rozehřejeme kousek ghií a dáme zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku. Pak přidáme rozdrcený česnek. Nenechte ho ztmavnout. Přidáme oprané listy špenátu a necháme je změknout. Trvá to jen pár minut a není potřeba špenátové listy dlouho vařit. Dochuťte solí a čerstvě namletým barevným pepřem. Promíchejte.
Vše máme připravené a můžeme podávat.
Dobrou chuť :-)