Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá: 8:30 - 19:00
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Blog
OBSAHUJÍ OVESNÉ VLOČKY LEPEK? OBSAHUJÍ OVESNÉ VLOČKY LEPEK?
Oves je přirozeně bezlepkový. Oves můžete v klidu zařadit do svého jídelníčku. Je zdrojem bílkovin, rozpustné vlákniny, minerálů a má nízký glykemický... číst celé
TIBETSKÁ HOUBA A JEJÍ BENEFITY TIBETSKÁ HOUBA A JEJÍ BENEFITY
Tibetská houba pochází z Kavkazu a Tibetu. Má velice blahodárné účinky na náš organismus. Aktivovaný kvasný proces zbavuje mléka všech škodlivých účin... číst celé
CYSTICKÁ ONEMOCNĚNÍ ORGÁNŮ CYSTICKÁ ONEMOCNĚNÍ ORGÁNŮ
Cystická onemocnění orgánů, myslíme tím hlavně játra a ledviny, jsou ve většině případů onemocnění vrozená. Ojediněle se jedná o cysty získané během ž... číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Recepty - jíst zdravě a chutně
  4. KACHNÍ STEHNO S BATÁTOVOU KAŠÍ A ČERSTVÝM ŠPENÁTEM

KACHNÍ STEHNO S BATÁTOVOU KAŠÍ A ČERSTVÝM ŠPENÁTEM

Co budete potřebovat?

  • Kvalitní kachní stehna
  • Listový čerstvý špenát
  • Batáty
  • Česnek
  • Drcený kmín
  • Himalájská sůl
  • Barevný pepř
  • Červená cibule
  • Med

Jako první si dáme péct kachní stehna. Ty omyjeme, osolíme a okmínujeme a podlijeme trochou vody. Dáme do pekáčku a pečeme při nižší teplotě dokud nejsou měkká, cca 2h. Občas zkontrolujeme a případně podlijeme trochou horké vody. Těsně před tím, než jsou stehna hotová, rozmícháme ve vzniklé šťávě lžičku medu a touto šťávou stehna polijeme. Dáme opět do péct na cca 10 minut. Stehna budou křupavá.

Před koncem pečení začneme připravovat kaši z batátů. Batáty oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Dáme do hrnce a podlijeme asi z 1/4 - 1/3 vodou. Osolíme a vaříme do úplného změknutí. Poznáte to, když je zkusíte rozmáčknout vidličkou. Než se batáty uvaří, oloupejte si česnek a rozdrťte ho. Když jsou batáty uvařené, stáhneme teplotu na minimum a šťouchadlem na brambory batáty rozmělníme na kaši. Přidáme česnek, čerstvě namletý barevný pepř a důkladně promícháme. Můžeme dosolit. Batáty jsou na chuť poměrně sladké.

Nyní si připravíme čerstvý špenát. Ten bude velmi rychle. Na pánvi si rozehřejeme kousek ghií a dáme zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku. Pak přidáme rozdrcený česnek. Nenechte ho ztmavnout. Přidáme oprané listy špenátu a necháme je změknout. Trvá to jen pár minut a není potřeba špenátové listy dlouho vařit. Dochuťte solí a čerstvě namletým barevným pepřem. Promíchejte.

Vše máme připravené a můžeme podávat.

Dobrou chuť :-)

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Zůstaňte s námi v kontaktu

Přidejte se k nám na Facebookunebo Instagramu. Neuteče Vám tak žádná nová informace o našich produktech, články k různé zdravotní problematice, nové recepty, články k tematice zdravého stravování, fotky z přírody a mnoho dalšího. Pravidelně náš web doplňujeme a brzy se dočkáte soutěže o naše přírodní produkty.

 

Buďte stále informovaní

Podrobné informace k jednotlivým produktům najdete jen v sekci BLOG. Je to z toho důvodu, že podle současné legislativy EU u mnoha doplňků stravy, bylinek a bylinných produktů není možné uvádět podrobné informace, které by mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin, byť se bylinky používají stovky let a pomohly a pomáhají miliónům lidí od nepaměti. Není možné již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

Copyright 2020 Dr. Pažourek. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz