- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- RÝŽE NATURAL, ŠPALDA, ČERNÁ ČOČKA BELUGA SE ZELENINOU A NAKLÍČENÝMI MUNGO FAZOLKAMI
RÝŽE NATURAL, ŠPALDA, ČERNÁ ČOČKA BELUGA SE ZELENINOU A NAKLÍČENÝMI MUNGO FAZOLKAMI
Co budeme potřebovat?
- BIO špalda
- Rýže BIO natural
- Černá čočka Beluga
- Mungo - zelené fazolky předem naklíčené
- Mrkev
- Cuketa
- Červená paprika
- Cherry rajčátka
- Červená cibule
- Čerstvá hladkolistá petrželka
- Česnek
- Himalájská sůl
- Chilli paprička nebo barevný čerstvě namletý pepř
- Oregano - ideálně čerstvou bylinu
- Tymián - ideálně čerstvou bylinu
- Ghií
- Olivový panenský olej
Předem namočenou špaldu uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Rýži uvařímě běžným způsobem v osolené vodě a nezapomeňte přidat kousek cibule a hřebíček, rýže pak krásně voní a hřebíček má antiparazitální účinky. Černou čočku Belugu uvařte také v mírně osolené vodě. Stačí cca 15 min. Je poměrně rychle hotová bez toho, aby jste ji předem namáčeli.
Do větší pánve dejte rozehřát trochu ghií a dejte postupně restovat očištěnou a nakrájenou zeleninu - cibulka, mrkev, červená paprika, cuketa a cherry rajčátka. Jakmile je zelenina měkká, přidejte sůl, chilli papričku, podle toho, jak máte rádi ostré nebo ji vynechte, česnek a na konec tymián a oregano.
Nyní přidejte do pánve uvařenou Belugu, rýži a špaldu. Nasekejte čerstvou hladkolistou petrželku, přidejte do pánve a lehce vše promíchejte.
Na talíři ještě posypeme mungo fazolkami a zakapeme olivovým panenským olejem.
Dobrou chuť :-)