- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- ZELENINA S RÝŽÍ 100x JINAK
ZELENINA S RÝŽÍ 100x JINAK
Co budeme potřebovat?
- Lilek
- Batáty
- Brokolice
- Červená cibulka
- Jarní cibulka
- Rýže Basmati - zde je použitá Basmati Zafran
- Himalájská růžová sůl
- Chilli - pokud nemáte rádi ostré, použijte trochu barevného pepře
- Olivový panenský olej
- Ghií
Dejte si vařit rýži. Osvědčený poměr rýže a vody je jeden díl rýže a jeden a půll dílu vody. Rýži osolte a rýží vařte s několika hřebíčky a malou bílou cibulku. Vařte na malé teplotě. Jakmile se voda vstřebá, odstavte rýži z plotny.
Lilek omyjeme a nakrájíme na olečka, lehce posolíme a necháme "vyplakat".
Batáty zbavíme slupky a nakrájíme na kostičky. Červenou cibulku nakrájíme na hrubší kousky. Brokolici omyjeme a rozděléme na malé kousky.
Na pánvi rozehřejeme ghií a začneme restovat lilek. Nechte ho malinko zezlátnout. Pak přidejte na kostičky nakrájené batáty a restujte dál. Batáty jsou poměrně rychle hotové. Teď přidejte kousky brokolice a červenou cibulku. Kdyby se zelenina připalovala, podlijte ji několika lžícema vody. Jen tak, aby jste zamezili připalování. Není potřeba přidávat další tuk.
Zeleninuu na pánvi osolte, podle chuti přidejte chilli nebo barevný pepř.
Jakmile je zelenina měkká právě tak, jak ji máte rádi, můžete podávat na stůl. Nakonec dozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a zakápneme olivovým panenským olejem.
Dobrou chuť :-)