Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá: 8:30 - 19:00
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Blog
OBSAHUJÍ OVESNÉ VLOČKY LEPEK? OBSAHUJÍ OVESNÉ VLOČKY LEPEK?
Oves je přirozeně bezlepkový. Oves můžete v klidu zařadit do svého jídelníčku. Je zdrojem bílkovin, rozpustné vlákniny, minerálů a má nízký glykemický... číst celé
TIBETSKÁ HOUBA A JEJÍ BENEFITY TIBETSKÁ HOUBA A JEJÍ BENEFITY
Tibetská houba pochází z Kavkazu a Tibetu. Má velice blahodárné účinky na náš organismus. Aktivovaný kvasný proces zbavuje mléka všech škodlivých účin... číst celé
CYSTICKÁ ONEMOCNĚNÍ ORGÁNŮ CYSTICKÁ ONEMOCNĚNÍ ORGÁNŮ
Cystická onemocnění orgánů, myslíme tím hlavně játra a ledviny, jsou ve většině případů onemocnění vrozená. Ojediněle se jedná o cysty získané během ž... číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Recepty - jíst zdravě a chutně
  4. ZELENINA S RÝŽÍ 100x JINAK

ZELENINA S RÝŽÍ 100x JINAK

Co budeme potřebovat?

  • Lilek
  • Batáty
  • Brokolice
  • Červená cibulka
  • Jarní cibulka
  • Rýže Basmati - zde je použitá Basmati Zafran
  • Himalájská růžová sůl
  • Chilli - pokud nemáte rádi ostré, použijte trochu barevného pepře
  • Olivový panenský olej
  • Ghií

Dejte si vařit rýži. Osvědčený poměr rýže a vody je jeden díl rýže a jeden a půll dílu vody. Rýži osolte a rýží vařte s několika hřebíčky a malou bílou cibulku. Vařte na malé teplotě. Jakmile se voda vstřebá, odstavte rýži z plotny.

Lilek omyjeme a nakrájíme na olečka, lehce posolíme a necháme "vyplakat". 

Batáty zbavíme slupky a nakrájíme na kostičky. Červenou cibulku nakrájíme na hrubší kousky. Brokolici omyjeme a rozděléme na malé kousky.

Na pánvi rozehřejeme ghií a začneme restovat lilek. Nechte ho malinko zezlátnout. Pak přidejte na kostičky nakrájené batáty a restujte dál. Batáty jsou poměrně rychle hotové. Teď přidejte kousky brokolice a červenou cibulku. Kdyby se zelenina připalovala, podlijte ji několika lžícema vody. Jen tak, aby jste zamezili připalování. Není potřeba přidávat další tuk.

Zeleninuu na pánvi osolte, podle chuti přidejte chilli nebo barevný pepř.

Jakmile je zelenina měkká právě tak, jak ji máte rádi, můžete podávat na stůl. Nakonec dozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a zakápneme olivovým panenským olejem.

Dobrou chuť :-)

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Zůstaňte s námi v kontaktu

Přidejte se k nám na Facebookunebo Instagramu. Neuteče Vám tak žádná nová informace o našich produktech, články k různé zdravotní problematice, nové recepty, články k tematice zdravého stravování, fotky z přírody a mnoho dalšího. Pravidelně náš web doplňujeme a brzy se dočkáte soutěže o naše přírodní produkty.

 

Buďte stále informovaní

Podrobné informace k jednotlivým produktům najdete jen v sekci BLOG. Je to z toho důvodu, že podle současné legislativy EU u mnoha doplňků stravy, bylinek a bylinných produktů není možné uvádět podrobné informace, které by mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin, byť se bylinky používají stovky let a pomohly a pomáhají miliónům lidí od nepaměti. Není možné již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

Copyright 2020 Dr. Pažourek. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz