- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- ZAPEČENÝ KVĚTÁK S MRKVÍ, CUKETOU A MOZZARELLOU
ZAPEČENÝ KVĚTÁK S MRKVÍ, CUKETOU A MOZZARELLOU
Co budeme potřebovat?
- Květák
- Mrkev
- Cuketa
- Cibule
- Himalájská růžová sůl
- Barevný pepř
- Vejce - počítejte na pekáček cca 35x25cm asi 6 ks
- Česnek
- Máslo na pomazání pekáčku
- Ghií
- Chilli - nemusí být
Očistěte si zeleninu. Dejte vařit do osolené vody květák. Nechte ho vařit jen pár minut, aby nebyl příliš měkký. Pak ho odstavte, slijte vodu, ale nechte si pár lžic vody.
Na pánvi rozehřejte ghií a dejte restovat mrkev, cibulku a cuketu. Nenechte je moc změknout, zelenina dojde ještě u zapékání. Zeleninu osolte, přidejte barevný, ideálně čerstvě namletý pepř a rozdrcený česnek. Kdo chce, přidá chilli podle chuti.
Teď pomažte dno zapékací misky nebo pekáčku máslem a dejte do něj na kousky nakrájený květák a zeleninu z pánve. Vše promíchejte a případně ještě použijte sůl a pepř, podle chuti.
Teď vajíčka... Mnozí máte možná ve zvyku rozmíchat vajíčka bokem v misce, já je dávám přímo do zapékací misky a jen lehce promíchám tak, aby se žloutky s bílky lehce spojily. Přidejte asi 3 lžíce vody od vaření květáku, lehce promíchejte a dejte zapéct na cca 180st. Jakmile uvidíte, že to v misce probublává, nechte ještě asi 5minut, případně doprostřed pekáčku zapíchněte vidličku, aby jste viděli, zda jsou vajíčka již spojená. Pak přidejte na vrch mozzarellu a dejte zpět do trouby do doby než mozzarella zezlátne, jako vidíte na obrázku.
Nyní máme hotovo a můžete podávat. Na talíři dozdobte například petrželkou nebo cherry rajčátky, Vaší fantazii se meze nekladou :-)
Dobrou chuť :-)