Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá: 8:30 - 19:00
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Blog
OBSAHUJÍ OVESNÉ VLOČKY LEPEK? OBSAHUJÍ OVESNÉ VLOČKY LEPEK?
Oves je přirozeně bezlepkový. Oves můžete v klidu zařadit do svého jídelníčku. Je zdrojem bílkovin, rozpustné vlákniny, minerálů a má nízký glykemický... číst celé
TIBETSKÁ HOUBA A JEJÍ BENEFITY TIBETSKÁ HOUBA A JEJÍ BENEFITY
Tibetská houba pochází z Kavkazu a Tibetu. Má velice blahodárné účinky na náš organismus. Aktivovaný kvasný proces zbavuje mléka všech škodlivých účin... číst celé
CYSTICKÁ ONEMOCNĚNÍ ORGÁNŮ CYSTICKÁ ONEMOCNĚNÍ ORGÁNŮ
Cystická onemocnění orgánů, myslíme tím hlavně játra a ledviny, jsou ve většině případů onemocnění vrozená. Ojediněle se jedná o cysty získané během ž... číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Recepty - jíst zdravě a chutně
  4. ZAPEČENÝ KVĚTÁK S MRKVÍ, CUKETOU A MOZZARELLOU

ZAPEČENÝ KVĚTÁK S MRKVÍ, CUKETOU A MOZZARELLOU

Co budeme potřebovat?

  • Květák
  • Mrkev
  • Cuketa
  • Cibule
  • Himalájská růžová sůl
  • Barevný pepř
  • Vejce - počítejte na pekáček cca 35x25cm asi 6 ks
  • Česnek
  • Máslo na pomazání pekáčku
  • Ghií
  • Chilli - nemusí být

Očistěte si zeleninu. Dejte vařit do osolené vody květák. Nechte ho vařit jen pár minut, aby nebyl příliš měkký. Pak ho odstavte, slijte vodu, ale nechte si pár lžic vody.

Na pánvi rozehřejte ghií a dejte restovat mrkev, cibulku a cuketu. Nenechte je moc změknout, zelenina dojde ještě u zapékání. Zeleninu osolte, přidejte barevný, ideálně čerstvě namletý pepř a rozdrcený česnek. Kdo chce, přidá chilli podle chuti.

Teď pomažte dno zapékací misky nebo pekáčku máslem a dejte do něj na kousky nakrájený květák a zeleninu z pánve. Vše promíchejte a případně ještě použijte sůl a pepř, podle chuti.

Teď vajíčka... Mnozí máte možná ve zvyku rozmíchat vajíčka bokem v misce, já je dávám přímo do zapékací misky a jen lehce promíchám tak, aby se žloutky s bílky lehce spojily. Přidejte asi 3 lžíce vody od vaření květáku, lehce promíchejte a dejte zapéct na cca 180st. Jakmile uvidíte, že to v misce probublává, nechte ještě asi 5minut, případně doprostřed pekáčku zapíchněte vidličku, aby jste viděli, zda jsou vajíčka již spojená. Pak přidejte na vrch mozzarellu a dejte zpět do trouby do doby než mozzarella zezlátne, jako vidíte na obrázku.

Nyní máme hotovo a můžete podávat. Na talíři dozdobte například petrželkou nebo cherry rajčátky, Vaší fantazii se meze nekladou :-)

Dobrou chuť :-)

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Zůstaňte s námi v kontaktu

Přidejte se k nám na Facebookunebo Instagramu. Neuteče Vám tak žádná nová informace o našich produktech, články k různé zdravotní problematice, nové recepty, články k tematice zdravého stravování, fotky z přírody a mnoho dalšího. Pravidelně náš web doplňujeme a brzy se dočkáte soutěže o naše přírodní produkty.

 

Buďte stále informovaní

Podrobné informace k jednotlivým produktům najdete jen v sekci BLOG. Je to z toho důvodu, že podle současné legislativy EU u mnoha doplňků stravy, bylinek a bylinných produktů není možné uvádět podrobné informace, které by mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin, byť se bylinky používají stovky let a pomohly a pomáhají miliónům lidí od nepaměti. Není možné již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

Copyright 2020 Dr. Pažourek. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz