- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- VOLSKÁ OKA Z DOMÁCÍCH VAJÍČEK S POLNÍČKEM A NAKLÍČENÝMI MUNGO FAZOLKAMI
VOLSKÁ OKA Z DOMÁCÍCH VAJÍČEK S POLNÍČKEM A NAKLÍČENÝMI MUNGO FAZOLKAMI
Co bubeme potřebovat?
- Vejce - ideálné domácí
- Polníček
- Červená dlouhá paprika
- Mungo fazolky - předem naklíčené
- Himalájská růžová sůl
- Barevný pepř
- Jablečný ocet BIO
- Olivový panenský olej
Tak tady je to velmi jednoduché. Jediné, na co musíte myslet předem, jsou mungo fazolky. Ty je potřeba nechat naklíčit dva dny předem, ptože mungo začíná klíčit třetím dnem. Pokud nemáte klíčící misku, dejte hrst mungo do misky nebo hlubokého talíře a zalijte vodou. Tu 2x denně vyměňte a mungo propláchněte. Nicméně již druhý den můžete mungo chroupat bez toho, aby jste je vařili.
Takže, na pánvi rozehřejte ghií a dejte dělat volská oka. Osolte, přidejte barevný pepř a vajíčka nechte dělat tak, jak je máte rádi. Pak dejte stranou.
Do misky dejte polníček, nakrájenou červenou papriku, polijte olivovým panenským olejem, jablečným octem, trochu posolte a zlehka promíchejte.
Naservírejte na talíř volská oka, ochucený polníček a přidejte naklíčené mungo fazolky. A je hotovo.
Dobrou chuť :-)