Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá: 8:30 - 19:00
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Recepty - jíst zdravě a chutně
  4. THAJSKÁ POLÉVKA S KREVETAMI KORIANDREM A BAZALKOU

THAJSKÁ POLÉVKA S KREVETAMI KORIANDREM A BAZALKOU

Co budeme potřebovat?

Zde napíšu přibližné množství, které vyjde pro více jak 4 osoby. Ale věřte, že si rádi přidáte :-)

  • 1kg rajských
  • 2 mrkve
  • 1 střední cuketa
  • 2 červené papriky
  • 1 velká cibule
  • 500 - 600g krevet, doporučuji větší, mražené, nevařené, loupané
  • 6 stroužků česneku
  • zázvor - když ho pokrájíte na malinké kousky, tak aby ho byla polévková lžíce
  • 3 stonky citrónové trávy
  • kokosové mléko, plechovka asi 300g
  • čerstvý koriandr, tady se meze nekladou
  • čerstvá bazalka
  • himalájská růžová sůl
  • chilli paprička
  • 1/2 lžíce medu
  • 2 - 3 limetky
  • houbičky shiitake, mohou být sušené, asi hrst
  • kvalitní rybí omáčka (fish sauce), tady opatrně, je slaná, asi dvě velké lžíce
  • ghií

Tak a můžeme začít. Vezmeme si větší hrnec a dáme rozehřát trochu ghií. Zeleninu si omyjeme a začneme krájet a drobné kousky.

Do hrnce přidávejte v tomto pořadí a pomalu restujte a míchejte: cibule, mrkev, paprika, cuketa, rajský. Zelenina pomalu měkne a vytváří základ polévky. Přilijeme cca 500 - 700ml vody tak, aby polévka zůstala hustá a necháme vařit. Přidáme sůl a rybí omáčku. Vaříme...

Dejte do misky houbičky shiitake a spařte je vařící vodou, cca 15min je nechte nasávat vodu. Pak vodu vylijte a hlavičky pokrájejte a přidejte k zelenině. Polévku občas pomíchejte.

Připravte si zázvor, který zbavíme vrchní slupky a pokrájíme na drobné kousky. Citrónovou trávu zbavíme první vrstvičky, podélně  rozkrojíme a na drobno nakrájíme. Česnek oloupeme a rozdrtíme na jemno. Chilli papričku rozkrájíme na drobno, buďte s ní opatrní a dejte takové množství, aby pálivá chuť byla pro Vás příjemná. Vše přidáme do polévky a promícháme.

Nyní přidejte kokosové mléko, promíchejte a nechte při menší teplotě vařit, aby se chutě pěkně propojily. Přidejte šťávu z limetek a 1/2 lžíce medu.

Téměř na závěr přidáme krevety. Nyní vaříme tak, aby byly krevety vařené. Jakmile jsou krevety hotové, připravíme si čerstvé bylinky.

Čerstvou bazalku a koriandr pokrájíme a přidáme do polévky. Promícháme, sundáme z plotny a máme hotovo.

Polévka by měla být trochu sladká, trochu kyselá a trochu (nebo víc) pálivá a naše thajská polévka je poměrně hustá.

V misce nebo hlubokém talíři můžeme dozdobit kouskem čerstvé baralky nebo koriandru.

Dobrou chuť :-)

 

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Zůstaňte s námi v kontaktu

Přidejte se k nám na Facebooku nebo Instagramu. Neuteče Vám tak žádná nová informace o našich produktech, články k různé zdravotní problematice, nové recepty, články k tematice zdravého stravování, fotky z přírody a mnoho dalšího. Pravidelně náš web doplňujeme a brzy se dočkáte soutěže o naše přírodní produkty.

 

Buďte stále informovaní

Podrobné informace k jednotlivým produktům najdete jen v sekci BLOG. Je to z toho důvodu, že podle současné legislativy EU u mnoha doplňků stravy, bylinek a bylinných produktů není možné uvádět podrobné informace, které by mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin, byť se bylinky používají stovky let a pomohly a pomáhají miliónům lidí od nepaměti. Není možné již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

Copyright 2020 Dr. Pažourek. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz