- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- SVĚŽÍ POLNÍČEK S DOMÁCÍMI VAJÍČKY A ČERNÝMI OLIVAMI
SVĚŽÍ POLNÍČEK S DOMÁCÍMI VAJÍČKY A ČERNÝMI OLIVAMI
Co budeme potřebovat?
- Polníček
- Vejce, ideálně domácí, z farmářských trhů nebo v BIO kvalitě z obchodu
- Černé olivy, mohou být černé sušené nebo zelené, podle toho, jakým dáváte přednost
- Panenský olivový olej
- Himalájská sůl
- Jablečný ocet BIO, výborný je k dostání v DM
- Pepř neboo chilli papričky, ale není potřeba
Množství uspůsobte svým chuťovým a hladovým potřebám :-)
Uvaříme si vajíčka tak, aby žloutky byly ještě velmi měkké, je to cca 5-7min podle velikosti vajec. Pak schaďte a oloupejte.
Do misky si dáme polníček. Bývá již opraný a připravený k přímé spotřebě. Pokud ne, opereme ho ve studené vodě a necháme okapat. Přidáme sůl, jablečný ocet, olivový panenský olej, pepř nebo chilli papričky a promícháme, aby se lístky polníčku ochutily.
Po té přidáme rozkrájená vajíčka a olivy. Vajíčka můžeme opět trochu dosolit nebo jen promíchejte.
A je hotovo. Dobrou chuť :-)