- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- ŠPENÁTOVÉ TĚSTOVINY SE ZELENINOU
ŠPENÁTOVÉ TĚSTOVINY SE ZELENINOU
Co budeme potřebovat?
- Špenátové těstoviny, dbejte na výběr, aby jste se vyvarovali pšeničným produktům. Jsou k dostání i semolinové, čočkové, cizrnové a další
- Mrkev
- Dýně hokaido
- Paprika
- Tofu
- Himalájská sůl
- Oregáno, ideálně čerstvé
- Chilli
- Česnek
- Ghií
- Olivový panenský olej
Dáme vařit těstoviny do osolené vody. Na pánvi si rozpustíme trochu ghií a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou zeleninu a tofu. Dýni není potřeba loupat. Jen ji zbavíme vnitřní části jader. Opět, kdo chce zeleninu měkčí, restuje déle a může v případě potřeby podlít malinkým množstvím vody, abychom nepoužívali zbytečně mnoho ghií. Množství zeleniny si uzpůsobte sami. Hojnějším množstvím určitě nic neskazíte :-)
Dochutíme solí, oregánem, špetkou chilli (ale nemusí být), česnekem. Můžete samozřejmě použít i jiné oblíbené bylinky, nejlépe čerstvé.
Těstoviny slijeme a vmícháme do zeleniny. Na talíři pokapeme olivovým olejem a můžeme podávat.
Dobrou chuť :-)