- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- ŠPALDA S BASMATI BIO RÝŽÍ, BROKOLICÍ A BATÁTY
ŠPALDA S BASMATI BIO RÝŽÍ, BROKOLICÍ A BATÁTY
Co budeme potřebovat?
- BIO Špalda - tu den předem namočíme
- BIO Basmati rýže
- Batát
- Brokolice
- Jarní cibulka
- Čerstvá hladkolistá petrželka
- Česnek
- Menší cibule
- Himalájská sůl
- Hřebíček celý - do rýže
- Chilli paprička (nemusí být, pokud nemáte rádi ostré nebo vaříte i pro děti)
- UME Ocet
- Olivový panenský olej
- Ghií
Předem namočenou špaldu dáme vařit do lehce osolené vody. Obvykle stačí asi 30-40minut.
Rýži dáme vařit obvyklým způsobem. Nezapomeňte dát do rýže kousek cibule, asi 6ks hřebíčku a sůl. Bude pěkně vonět.
Na vetší pánvi (budeme do ní pak přidávat špaldu a rýži) si rozrhřejeme kousek ghií a dáme orestovat batát, červenou cibuli a brokolici. Přidáme sůl a chilli papričku (nebo jen kousek). Jakmile je zelenina téměř hotová, přidejte česnek, aby neztratil svou chuť.
Hotovou špaldu, rýži a zeleninu zlehka v pánvi promícháme a přidáme pokrájenou čerstvou hladkolistou petrželku. Zakápneme UME octem - tady ale opatrně, UME ocet je nakyslý, ale i dost slaný. Promícháme a můžeme podávat. Na talíři dozdobíme jarní cibulkou a zakapeme olivovým panenským olejem.
Dobrou chuť :-)