- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- SÉPIOVÉ TĚSTOVINY S RAJČÁTKY, PAPRIKOU A BAZALKOU
SÉPIOVÉ TĚSTOVINY S RAJČÁTKY, PAPRIKOU A BAZALKOU
Co budeme potřebovat?
- Sépiové těstoviny - těstoviny ze semoliny s černou sépií. Můžete nahradit i jinými čerstvými semolinovými těstovinami.
- Cherry rajčátka
- Červená paprika
- Cibule
- Česnek
- Himalájská růžová sůl
- Chilli
- Bazalka - čerstvá bylina
- Schwarzwaldská šunka - jen trochu nebo nemusí být
- Ghií
- Olivový panenský olej
Dejte si vařit lehce osolenou vodu na těstoviny. Vařit je dáme až na závěr, protože se vaří jen pár minut.
Na pánvi si rozehřejeme ghií a zesklovatíme na ní cibulku. Přidáme kousek, na nudličky nakrájené, schwarzwaldské šunky a restujeme.
Pokrájíme červenou papriku a přidáme na pánev. To samé s rajčátky.... rozkrojte je napůl a dejte restovat. Pokud by se zelenina připalovala, přidejte trošku vody.
Osolte, přidejte chilli a rozdrcený česnek. Stáhněte teplotu a nechte promísit chutě.
Nyní vložte do vroucí vody čerstvé těstoviny a vařte podle návodu. Bývá to jen pár minut. Jakmile jsou těstoviny hotové, slijte je a přidejte na pánev.
Pokrájejte nahrubo čerstvou bazalku a vše promíchjte. Nyní je hotovo. Pokapejte na talíři olivovým panenským olejem, ozdobte čerstvou bazalkou a můžete podávat.
Dobrou chuť :-)