- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- PSTRUH PEČENÝ S KMÍNEM, ČESNEKEM A ČERSTVOU PETRŽELKOU
PSTRUH PEČENÝ S KMÍNEM, ČESNEKEM A ČERSTVOU PETRŽELKOU
Co budeme potřebovat?
- Pstruhy - jak jsem psala v úvodu,, pokud se Vám podaří koupit pstruhy se soukromých malých sádek, tak nebudete určitě litovat. Sami jsme byli překvapeni, jaký rozdíl v chuti a konzistenci masa je.
- Cibule
- Česnek
- Čerstvá hladkolistá petželka
- Citron nebo limetka - na 3 pstruhy 2 kusy
- Kmín - tady opět ze zkušenosti, pokud zavítáte do obchůdku s čerstvým, váženým kořením, nebudete litovat. Opět je to znát na chti i na vůni.
- Himalájská sůl
- Barevný pepř - ideálně čerstvě namletý
- Kousek másla na vymazání zapékacího pekáčku
Takže, dno pekáčku vymažeme kouskem másla. Nakrájíme si cibuli a vložíme ji na dno pekáčku.
Omyjeme si pstruhy, posolíme, popeříme a posypeme kmínem a to i uvnitř pstroužků. Pak si oloupeme citrony nebo limetky a nakrájíme je na kolečka. Ty vložíme spolu s čerstvou petrželkou do vnitřku ryby. Dáme péct do předehřáté trouby asi na 180st. na cca 45min. Jakmile mají pstroužci kůrčičku, jsou hotové.
Můžete podávat s rýží, orestovanými batáty, salátem z polníčku a cherry rajčátky, zakapaným olivovým olejem a limetkou nebo jen tak. Záměrně vynechávám brambory, protože nejsou v souladu s detoxikačním programem.
Dobrou chuť :-)