- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- PORTOBELLO S CHERRY RAJČÁTKY A ZELENÝMI PAPRIKAMI
PORTOBELLO S CHERRY RAJČÁTKY A ZELENÝMI PAPRIKAMI
Co budeme potřebovat?
- Portobello - počítejte na osobu asi 2 kusy, ale záleží na velikosti. Někdy jsou k dostání opravdu malé hlavičky a někdy zase veliké.
- Gorgonzola nebo jiný sýr s modrou plísní
- Mozarella
- Cherry rajčátka - na jednu porci asi 200g
- Zelená paprika
- Cibule
- Česnek
- Himalájská sůl
- Chilli paprička
- Olivový panenský olej
Portobello omyjeme, odstraníme případně zbytky nožiček a vložíme do pekáčku žebrováním nahoru. Oloupeme si a rozdrtíme česnek. Cibuli nakrájíme na kolečka. Omyjeme si rajčátka a papriky. Papriky zbavíme jadérek a pokrájíme na větší kousky.
Každou hlavičku portobello lehce osolíme a postupně naklademe trchu česneku, rozvolněná kolečka cibule, gorgonzolu a mozarellu tak, aby hlavičky byly pěkně naplněné.
Do pekáčku přidáme kolem hlaviček portobella papriky, rajčátka, zbytek česneku, cibule a chilli - kdo nemusí pálivé, tak vynechá nebo dá jen velmi málo. Pamatujte, že z chilli papriček jsou velice pálivá především jadérka. Dužina bývá, samozřejmě podle typu, snesitelné ostrosti, ale jadérka opravdu pálí :-) Chuť chilli je v pokrmech velmi příjemná a stojí za to opatrně vyzkoušet.
Pekáček máme tedy pěkně naplněný hlavičkami portobello a zeleninou a nyní dáme péct do trouby na cca 170st. Pečte raději pomalu a déle. Je to na cca 45min. Hotový pokrm je jako na průvodní fotografii, když vše začne "zlátnout" a vše je jakoby propojené.
Portobello je velice syté. Můžeme podávat s rýží natural nebo jen listy polníčku či rukoly. Vše nakonec pokapeme olivovým panenským olejem.
Dobrou chuť :-)