Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá: 8:30 - 19:00
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Blog
OBSAHUJÍ OVESNÉ VLOČKY LEPEK? OBSAHUJÍ OVESNÉ VLOČKY LEPEK?
Oves je přirozeně bezlepkový. Oves můžete v klidu zařadit do svého jídelníčku. Je zdrojem bílkovin, rozpustné vlákniny, minerálů a má nízký glykemický... číst celé
TIBETSKÁ HOUBA A JEJÍ BENEFITY TIBETSKÁ HOUBA A JEJÍ BENEFITY
Tibetská houba pochází z Kavkazu a Tibetu. Má velice blahodárné účinky na náš organismus. Aktivovaný kvasný proces zbavuje mléka všech škodlivých účin... číst celé
CYSTICKÁ ONEMOCNĚNÍ ORGÁNŮ CYSTICKÁ ONEMOCNĚNÍ ORGÁNŮ
Cystická onemocnění orgánů, myslíme tím hlavně játra a ledviny, jsou ve většině případů onemocnění vrozená. Ojediněle se jedná o cysty získané během ž... číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Recepty - jíst zdravě a chutně
  4. PORTOBELLO S CHERRY RAJČÁTKY A ZELENÝMI PAPRIKAMI

PORTOBELLO S CHERRY RAJČÁTKY A ZELENÝMI PAPRIKAMI

Co budeme potřebovat?

  • Portobello - počítejte na osobu asi 2 kusy, ale záleží na velikosti. Někdy jsou k dostání opravdu malé hlavičky a někdy zase veliké.
  • Gorgonzola nebo jiný sýr s modrou plísní
  • Mozarella
  • Cherry rajčátka - na jednu porci asi 200g
  • Zelená paprika
  • Cibule
  • Česnek
  • Himalájská sůl
  • Chilli paprička
  • Olivový panenský olej

Portobello omyjeme, odstraníme případně zbytky nožiček a vložíme do pekáčku žebrováním nahoru. Oloupeme si a rozdrtíme česnek. Cibuli nakrájíme na kolečka. Omyjeme si rajčátka a papriky. Papriky zbavíme jadérek a pokrájíme na větší kousky.

Každou hlavičku portobello lehce osolíme a postupně naklademe trchu česneku, rozvolněná kolečka cibule, gorgonzolu a mozarellu tak, aby hlavičky byly pěkně naplněné.

Do pekáčku přidáme kolem hlaviček portobella papriky, rajčátka, zbytek česneku, cibule a chilli - kdo nemusí pálivé, tak vynechá nebo dá jen velmi málo. Pamatujte, že z chilli papriček jsou velice pálivá především jadérka. Dužina bývá, samozřejmě podle typu, snesitelné ostrosti, ale jadérka opravdu pálí :-) Chuť chilli je v pokrmech velmi příjemná a stojí za to opatrně vyzkoušet.

Pekáček máme tedy pěkně naplněný hlavičkami portobello a zeleninou a nyní dáme péct do trouby na cca 170st. Pečte raději pomalu a déle. Je to na cca 45min. Hotový pokrm je jako na průvodní fotografii, když vše začne "zlátnout" a vše je jakoby propojené.

Portobello je velice syté. Můžeme podávat s rýží natural nebo jen listy polníčku či rukoly. Vše nakonec pokapeme olivovým panenským olejem.

Dobrou chuť :-)

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Zůstaňte s námi v kontaktu

Přidejte se k nám na Facebookunebo Instagramu. Neuteče Vám tak žádná nová informace o našich produktech, články k různé zdravotní problematice, nové recepty, články k tematice zdravého stravování, fotky z přírody a mnoho dalšího. Pravidelně náš web doplňujeme a brzy se dočkáte soutěže o naše přírodní produkty.

 

Buďte stále informovaní

Podrobné informace k jednotlivým produktům najdete jen v sekci BLOG. Je to z toho důvodu, že podle současné legislativy EU u mnoha doplňků stravy, bylinek a bylinných produktů není možné uvádět podrobné informace, které by mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin, byť se bylinky používají stovky let a pomohly a pomáhají miliónům lidí od nepaměti. Není možné již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

Copyright 2020 Dr. Pažourek. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz