- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- POHANKA A ČERNÁ QUINOA SE ZELENINOU
POHANKA A ČERNÁ QUINOA SE ZELENINOU
Co budeme potřebovat?
- Pohanka
- Černá quinoa
- Cuketa
- Červená paprika
- Červená cibule
- Mrkev
- Pórek
- Ghií
- Olivový olej
- Růžová himalájská sůl
- Barevný pepř nebo špetka chilli
- Česnek
Pohanku a černou quinou povaříme zvlášť v lehce osolené vodě a dáme stranou.
Na pánvi rozehřejeme trochu ghií a postupně přidáme mrkev, červenou papriku, červenou cibuli a cuketu. Orestujeme tak jak máme rádi. Můžeme nechat zeleninu křupavější, komu se hůře kouše, nechá více změknout. Pokud by se zelenina připalovala, přidáme občas malé množství teplé vody. Není potřeba přidávat další ghií.
Nyní přidáme pórek a rozmačkaný česnek. Promícháme a přidáme himalájskou sůl, barevný pepř nebo špetku chilli. Necháme chvilku rozležet a do zeleniny přimícháme pohanku a quinou.
Na talíři pak pokapeme hojně kvalitním panenským olivovým olejem.
A můžeme podávat. Dobrou chuť 😊
Množství surovin uzpůsobte počtu osob. Zeleniny není nikdy dost.
Ideální je kupovat zeleninu od místních pěstitelů a farmářů. Né vždy to jde, ale hledejte pokud je možnost.