- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- PEČENÉ PAPRIKY SE SUŠENÝMI ČERNÝMI OLIVAMI
PEČENÉ PAPRIKY SE SUŠENÝMI ČERNÝMI OLIVAMI
Co budeme potřebovat?
- Červené papriky, ale mohou být i zelené, jsou také výborné
- Himalájská sůl
- Olivový olej
- Jablečný ocet BIO
- Česnek
Papriky omyjeme a položíme na plech nebo větší pekáč stopkou nahoru, aby nevytekla šťáva. Množství si zvolte sami, vydrží v lednici i několik dnů. Tedy jak komu :-)
Pečeme v troubě při 180st. dokud papriky nezačnou zlehka hnědnout. To je čas je vyndat. Trvá to asi 45min, podle typu trouby. Papriky necháme zchladnout.
Vezmeme si mísu, do které budeme vkládat oloupané papriky. Opatrně je jednu po druhé vyndaváme. Vemte první stopku a vytáhnete s ní i většinu jadérek, zbytek buď vylovte lžící nebo nechte, ničemu nevadí. Zbavte papriku slupky, vytéká z ní šťáva, kterou můžete zachovat, někdo ji dává pryč, ale je to myslím škoda. Je to voda jen z papriky né z plechu. Papriky podle potřeby rozkrojte na kousky nebo nemusíte.
Nyní rozdrťte česnek na hrubo a vmíchejte ho do paprik. přidejte trochu jablečného octa BIO, sůl a olivový olej. Pokud to vydržíte, dejte odležet do lednice :-)
Podáváme jako přílohu nebo zpestření rýže, pohanky, luštěnin nebo jen tak. Na talíři můžeme ozdobit sušenými černými olivami.
Dobrou chuť :-)