- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- PEČENÉ MLETÉ BIO HOVĚZÍ S CUKETOU A MRKVÍ
PEČENÉ MLETÉ BIO HOVĚZÍ S CUKETOU A MRKVÍ
Co budeme potřebovat?
- BIO hovězí mleté maso
- Cukety
- Mrkev
- Červenou cibuli
- Česnek
- Himalájsou sůl
- Vejce
- Barevný pepř
- Čerstvá hladkolistá petržel
- Ghií
Na salát:
- Polníček nebo jiný oblíbený salát, rukola a podobně.
- Cherry rajčátka
- Červená dlouhá paprika
- Červená cibule
- Olivový panenský olej
- BIO jablečný ocet
Podíl masa a zeleniny dejte minimálně 1:1, ale ještě lépe 1:2 ve prospěch většího podílu zeleniny.
Do mísy vložíme BIO mleté hovězí maso. Přidáme nastrouhané cukety, mrkve, na drobno nakrájenou cibulku, rozdrcený česnek, čerstvou hladkolistou petržel, vajíčko, sůl a pepř a důkladně spojíme.
Pekáček vymažeme trochou ghií a rovnoměrně rozprostřeme vzniklou hmotu. Dáme do trouby na cca 180st. a pečeme. Délka pečení záleží na velikosti pekáčku. Zelenina pustí brzo šťávu a maso se pak nepřipéká. Není tedy potřeba podlévat vodou.
Připravíme si salát z polníčku, cherry rajčátek, červené dlouhé papriky a cibulky. Trochu posolíme, polijeme olivovým panenským olejem, BIO jablečným octem a zlehka promícháme.
Jakmile je hovězí se zeleninou upečené můžeme hned podávat. Zeleninovou sekanou polijeme vypečenou šťávou. Šťávu převážně tvoří voda ze zeleniny a je výborná. Podáváme se salátem z polníčku.
Dobrou chuť :-)