- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- MUNGO FAZOLKY, ČERNÁ DIVOKÁ RÝŽE A POHANKA SE ZELENINOU
MUNGO FAZOLKY, ČERNÁ DIVOKÁ RÝŽE A POHANKA SE ZELENINOU
Co budeme potřebovat?
- Černou divokou rýži
- Pohanku
- Mungo fazolky - předem namočené ve vodě
- Mrkev
- Petržel
- Červená paprika
- Česnek
- Červená cibule
- Chilli
- Himalájská růžová sůl
- Ghií
- Olivový panenský olej
- UME Ocet
- Polníček na ozdobu
Mungo fazolky si předem namočíme. Když je máte namočené cca 1/2 dne (stačí i méně), dáme vařit do mírně osolené vody. Budou během 10ti minut hotové. Pak odstavte a slijte přebývající vodu.
Černou divokou rýži uvařte zvlášť obvyklým způsobem v lehce osolené vodě. Vařte v poměru jeden díl rýže a jeden a půl dílu vody. Po uvaření odstavte z plotny.
Pohanku také povaříme zvlášť v mírně osolené vodě. Je to otázka jen několika málo minut. Vody dejte asi jeden díl pohanky na jeden díl vody. Po několika minutách varu, odstavte z plotny.
Na větší pánvi si rozehřejte trochu ghií. Očištěnou mrkev, petržel, papriku a cibulku nakrájejte na jemno a dejte restovat. V případě potřeby podlívejte po lžících vodou, aby se zelenina nepřipalovala.
Rozdrťte česnek a když je zelenina změklá, přidejte ho spolu se solí, chilli na pánev a promíchejte se zeleninou.
Nyní snižte teplotu a do zeleniny na pánvi vmíchejte rýži, mungo a pohanku. Zakápněte UME Octem, stačí jen velmi málo. Dejte pozor protože UME ocet je i dost slaný. Opět zlehka promíchejte a můžeme podávat. Na talíři nebo v misce ještě zakápneme olivovým panenským olejem a ozdobíme polníčkem.
Dobrou chuť :-)