- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- LOSOS S RAJČÁTKY, PAPRIKOU, RÝŽÍ A HRÁŠKEM
LOSOS S RAJČÁTKY, PAPRIKOU, RÝŽÍ A HRÁŠKEM
Co budeme potřebovat pro 4 osoby?
- Losos - pro 4 osoby
- Cherry rajčátka cca 500g
- Červená nebo zelená paprika 2x
- Červená cibule 1x velká
- Česnek - podle toho jak máte rádi, doporučuji 5 stroužků
- Chilli paprička - stačí jedna, ale řiďte se podle vlastní chuti a druhu, aby bylo jídlo poživatelné :-)
- Limetka 2x
- Himalájská sůl
- Med 1 lžička
- Ghií
- Rýže Basmati
- Hrášek čerstvý nebo zmrazený
- Koriandr - čerstvá bylina
- Hřebíček
Dáme si vařit rýži, kterou ochutíme solí a pár kousky hřebíčku.
Losos osolíme, na větší pánvi rozehřejeme ghií a dáme restovat kousky lososa. Pokapeme ho jednou limetkou. Pokrájíme si rajčátka, cibuli a papriku. Losos je nyní z jedné strany hotový. Otočíme ho a přidáme k němu rajčátka, cibuli a papriku. Pokrájíme na jemno chilli papričku nebo jen kousek a rozdrtíme česnek. Jakmile je zelenina orestovaná, změklá, vytváří takovou omáčku, můžeme přidat chilli a česnek. Stáhneme teplotu a necháme chutě promísit. Do malého hrnce si dáme uvařit v mírně slané vodě hrášek, stačí mu chvilka varu.
Do změklé zeleniny nyní přidáme malou lžičku medu a druhou limetku. Kombinace chuti limetky, chilli a medu je výborná.
Mezi tím se nám dovařila rýže, kterou můžeme smíchat s hráškem.
Vše můžeme již podávat a na talíři můžeme dozdobit čerstvým koriandrem a pokapat kvalitním panenským olivovým olejem.
Dobrou chuť :-)