- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- KAPUSTA S MRKVÍ, BELUGOU A RÝŽÍ BIO NATULAL
KAPUSTA S MRKVÍ, BELUGOU A RÝŽÍ BIO NATULAL
Co budeme potřebovat?
- Kapusta
- Mrkev
- Cibule
- Beluga - černá čočka
- Rýže BIO natural
- Česnek
- Himalájská růžová sůl
- Pepř barevný
- Hřebíček - do rýže
- Malá cibulka - do rýže
- Ghií
Dejte si vařit rýži. Na jeden díl rýže, jeden a půl dílu osolené vody. Spolu s rýží dejte vařit, jako naše babičky, malou cibulku a pár kousků hřebíčku. Ten rýži krásně provoní.
Zvlášť uvařte v mírně osolené vodě černou čočku Belugu. Bude uvařená dost rychle i bez namáčení. Pak odstavte.
Na pánvi rozehřejte trochu ghií, nechte na něm zesklovatět cibulku a přidejte mrkev. Jakmile trochu změkne, přidávejte pokrájenou kapustu. Ta začne velmi rychle měknout. Stále míchejte a případně přidávejte trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala.
Jakmile bude zelenina měkká, dochuťte solí, rozdrceným česnekem a barevným pepřem. Nechte ještě chvilku podusit, aby se chutě spojily.
Do pánve přidejte uvařenou belugu a rýži. Promíhejte, případně dosolte a můžete podávat tradičně pokapané olivovým panenským olejem.
Dobrou chuť :-)