- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- HRÁŠKOVÝ KRÉM
HRÁŠKOVÝ KRÉM
Co budeme potřebovat?
- Hrášek zmrazený
- Cibulka
- Himalájská růžová sůl
- Barevný pepř
- Olivový panenský olej
- Chilli
- Limetka
- Ghií
Tento recept je opravdu jednoduchý.
Dejte na plotnu hrnec a nechte rozehřát kousek ghií. Přidejte na jemno nakrájenou cibulku a nechte jí zesklovatět. Nenechte ji připalovat, kdyžtak přidejte pár lžic horké vody. Není potřeba přidávat další tuk.
Jakmile je cibulka hotová, nasypte do hrnce hrášek a zalijte ho vodou tak, aby byly všechny kuličky hrášku ve vodě, ale aby přes něj příliš voda nepřesahovala. Osolte a přidejte čerstvě mletý barevný pepř a špetku chilli. Nechte pár minut vařit. Hrášek je velmi rychle hotový.
Odstavte z plotny, dejte si pár kuliček hrášku v celku do misky stranou na ozdobu a ponorným mixerem hrášek v hrnci rozmixujte na hladký krém. Pokud by byl moc hustý, přilijte trochu horké vody a promíchejte nebo opět trochu pomixujte. Přidejte pár kapek limetky a můžete podávat. V misce dozdobte kuličkami hrášku v celku a pokapejte olivovým panenským olejem.
Dobrou chuť :-)