- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- HOUBOVÉ RIZOTO S RÝŽÍ NATURAL, JEČMENEM, ŠPALDOU A KORIANDREM
HOUBOVÉ RIZOTO S RÝŽÍ NATURAL, JEČMENEM, ŠPALDOU A KORIANDREM
Co budeme potřebovat?
- Směs rýže natural, ječmene a špaldy - prodává se již hotová směs a není potřeba ji předem namáčet. Zrna špaldy jsou zde menší. Pokud by jste nesehnali tuto směs, vytvořte si ji sami, ale špaldu nezapomeňte předem namočit.
- Sušené houby - pokud máte z vlastních zdrojů, použijte je
- Malá petržel (kořen)
- Česnek
- Červená cibule
- Himalájská sůl
- Barevný pepř
- Drcený kmín
- Koriandr - čerstvá bylina
- Ghií
- Olivový panenský olej
Do hrnce dáme rozpustit trochu ghií. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zeklovatět. Přidáme na hrubo nasekaný česnek a pomícháme.
Přidáme směs rýže natural, špaldy, ječmene, houby a na jemno nakrájenou petržel. Promícháme a přidáme sůl, pepř, drcený kmín. Promícháme a zalijeme vodou. Na jeden díl směsi (rýže, ječmen, špalda) dejte jeden a půl dílu vody. (Upozorňuji, že na obaje jednoho výrobce je uvedeno, že se má použít na jeden díl směsi, čtyři díly vody. To ale nedělejte, tolik vody se do směsi nevztřebá).
Necháme vařit na mírném plameni. Pokud by bylo potřeba, přidejte trochu vařící vody a promíchejte.
Jakmile je rýže, ječmen a špalda měkká, stáhněte z plotny a vmíchejte nasekaný čerstvý koriandr. Kdo má rád česnek, můžete ještě nyní přidat rozdrcený česnek a jen promíchat.
Můžete podávat. Na talíři ještě zakápněte olivovým panenským olejem.
Dobrou chuť :-)