Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá: 8:30 - 19:00
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

DOMÁCÍ KYSANÉ ZELÍ

Domácí kysané zelí má na rozdíl od čerstvého až dvakrát větší biologickou a výživovou hodnotu.  Proto má i mnohem výraznější účinky na naše zdraví.

O toto se postará proces kvašení neboli fermentace, kterou se pozitivní vlastnosti tohoto lahodného zázraku zvyšují.

Nakládání zelí, ale i jiné zeleniny je nejšetrnější způsob, jak můžeme zeleninu uchovat i řadu měsíců v té nejlepší kvalitě. Kvašení je způsob, jakým nejen uchováte živiny, ale ještě je znásobíte a zvýšíte jejich vstřebatelnost.

Domácí kysané zelí má vysoký obsah vlákniny a spolu s velice prospěšnými bakteriemi aktivní probiotické kultury působí očistně – detoxikačně na náš trávící trakt. Čistí letité nánosy ve střevech, pomáhá tělu se zbavit nahromaděných toxinů a urychluje rozkládání živin. Dalo by se říct, že je takovým „kartáčem na střeva“. Z toho vyplývá, že velmi posiluje naší imunitu!!!

Domácí kysané zelí dále obsahuje celou řadu vitamínů, minerálů a stopových prvků.

Konzumace domácího kysaného zelí mimo jiné pomáhá lidem s různými potravinovými alergiemi, kolikami, peptidickými vředy, vaginálními infekcemi, zácpou, bolestmi žaludku, problémy trávícího traktu, ale i s vážnějšími degenerativními nemocemi.

Je tedy velmi žádoucí zařadit domácí kysané zelí do našich jídelníčků nejen v rámci detoxikačních kůr.

Mnozí mohou namítnout, že ho nemůžou konzumovat, protože po požití trpí nadýmáním, nevolností nebo průjmy. To ale není primární problém kysaného zelí. ale tzv. střevní dysbiozy, tzn. že je porušená rovnováha mezi normální a patologickou mikroflórou. A zelí se snaží tuto nerovnováhu opět narovnat. Průvodním projevem je tedy zvýšená produkce plynů (nadýmání), a nebo snaha vyloučit toxiny z trávícího traktu ven, tedy průjem. Dobrá rada … vzhledem k tomu, že se jedná o ozdravný proces, vydržte to, a navíc přidejte Probiotika.

Na závěr dodávám, že záměrně opakuji, že píšeme o DOMÁCÍM kysaném zelí, protože bohužel takřka všechno průmyslově vyráběné zelí prošlo pasterizací. Možná vám bude chutnat, ale to je tak všechno, co z něho náš organismus může získat. Pasterizované kysané zelí nepatří mezi probiotické produkty. I když jde o produkt mléčného kvašení, který opravdu původně probiotické kultury obsahoval, tyto byly usmrceny pasterizací. Současně došlo i ke snížení obsahu vitaminů, dalších zdraví prospěšných živin a zničení přítomných enzymů.

Takže neváhejte vyhledat dodavatele opravdu poctivého výrobce domácího kysaného zelí. Rozdíl pocítíte na prvním soustu a věřte, že ho budete konzumovat velmi rádi jen tak, bez tepelné upravy :-)

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Zůstaňte s námi v kontaktu

Přidejte se k nám na Facebooku nebo Instagramu. Neuteče Vám tak žádná nová informace o našich produktech, články k různé zdravotní problematice, nové recepty, články k tematice zdravého stravování, fotky z přírody a mnoho dalšího. Pravidelně náš web doplňujeme a brzy se dočkáte soutěže o naše přírodní produkty.

 

Buďte stále informovaní

Podrobné informace k jednotlivým produktům najdete jen v sekci BLOG. Je to z toho důvodu, že podle současné legislativy EU u mnoha doplňků stravy, bylinek a bylinných produktů není možné uvádět podrobné informace, které by mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin, byť se bylinky používají stovky let a pomohly a pomáhají miliónům lidí od nepaměti. Není možné již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

Copyright 2020 Dr. Pažourek. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz