- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- DOMÁCÍ KRÁLÍK S KOŘENOVOU ZELENINOU A JARNÍ CIBULKOU
DOMÁCÍ KRÁLÍK S KOŘENOVOU ZELENINOU A JARNÍ CIBULKOU
Co budeme potřebovat?
- Domácí králík
- Mrkev
- Celer
- Petržel
- Cibule
- Bobkový list
- Nové koření
- Himalájská růžová sůl
- Barevný pepř
- Drcený kmín
- Jarní cibulka
- BIO Branbory
- Máslo
- Olivový panenský olej
Jak jsem psala již v úvodu. Vybírejte pro sebe a svou rodinu kvalitní suroviny v BIO kvalitě, od místních pěstitelů nebo chovatelů. Zrovna kořenová zelenina se dá poměrně snadno sehnat kvalitní. S masem to není potřeba přehánět, ale vybírejte z opravdu kvalitních zdrojů.
Takže... omyjte a rozporcujte králíka. Vemte si pekáč a vložte do něj kousky králíka a osolte, opepřte, a okmínujte.
Očistěte všechnu zeleninu krom jarní cibulky, nakrájejte na větší kousky a přiložte ke králíkovi na pekáč. Přidejte na zeleninu ještě trochu soli a mezi ní dejte pár kuliček nového koření a pár lístků bobkového listu. Na každý kus králíka položte kousek másla, podlijte trochou vody a dejte péct do trouby. Doporučuji teplotu cca 175 - 180st. Nechte péct cca 2h, aby se zelenina pěkně neuvolnila a chutě propojily. Podle potřeby podlívejte horkou vodou a tak 2x, 3x polijste maso vzniklou šťávou.
Když bude mít pečení králíka asi 2/3 času za sebou, dejte do hrnce vařit v osolené vodě neoloupané brambory. Jakmile jsou hotové, slijte je a nechte trochu vychladnout, aby jste mohli oloupat slupky.
Jakmile je králík se zeleninou upečený, brambory uvařené a oloupané, můžete podávat. Na talíři ještě dozdobte pokrájenou jarní cibulkou, můžete přidat trochu čerstvě pomletého barevného pepře a pokapat olivovým panenským olejem.
Dobrou chuť :-)