Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá: 8:30 - 19:00
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Blog
OBSAHUJÍ OVESNÉ VLOČKY LEPEK? OBSAHUJÍ OVESNÉ VLOČKY LEPEK?
Oves je přirozeně bezlepkový. Oves můžete v klidu zařadit do svého jídelníčku. Je zdrojem bílkovin, rozpustné vlákniny, minerálů a má nízký glykemický... číst celé
TIBETSKÁ HOUBA A JEJÍ BENEFITY TIBETSKÁ HOUBA A JEJÍ BENEFITY
Tibetská houba pochází z Kavkazu a Tibetu. Má velice blahodárné účinky na náš organismus. Aktivovaný kvasný proces zbavuje mléka všech škodlivých účin... číst celé
CYSTICKÁ ONEMOCNĚNÍ ORGÁNŮ CYSTICKÁ ONEMOCNĚNÍ ORGÁNŮ
Cystická onemocnění orgánů, myslíme tím hlavně játra a ledviny, jsou ve většině případů onemocnění vrozená. Ojediněle se jedná o cysty získané během ž... číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Recepty - jíst zdravě a chutně
  4. DOMÁCÍ KRÁLÍK S KOŘENOVOU ZELENINOU A JARNÍ CIBULKOU

DOMÁCÍ KRÁLÍK S KOŘENOVOU ZELENINOU A JARNÍ CIBULKOU

Co budeme potřebovat?

  • Domácí králík
  • Mrkev
  • Celer
  • Petržel
  • Cibule
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • Himalájská růžová sůl
  • Barevný pepř
  • Drcený kmín
  • Jarní cibulka
  • BIO Branbory
  • Máslo
  • Olivový panenský olej

Jak jsem psala již v úvodu. Vybírejte pro sebe a svou rodinu kvalitní suroviny v BIO kvalitě, od místních pěstitelů nebo chovatelů. Zrovna kořenová zelenina se dá poměrně snadno sehnat kvalitní. S masem to není potřeba přehánět, ale vybírejte z opravdu kvalitních zdrojů.

Takže... omyjte a rozporcujte králíka. Vemte si pekáč a vložte do něj kousky králíka a osolte, opepřte, a okmínujte.

Očistěte všechnu zeleninu krom jarní cibulky, nakrájejte na větší kousky a přiložte ke králíkovi na pekáč. Přidejte na zeleninu ještě trochu soli a mezi ní dejte pár kuliček nového koření a pár lístků bobkového listu. Na každý kus králíka položte  kousek másla, podlijte trochou vody a dejte péct do trouby. Doporučuji teplotu cca 175 - 180st. Nechte péct cca 2h, aby se zelenina pěkně neuvolnila a chutě propojily. Podle potřeby podlívejte horkou vodou a tak 2x, 3x polijste maso vzniklou šťávou.

Když bude mít pečení králíka asi 2/3 času za sebou, dejte do hrnce vařit v osolené vodě neoloupané brambory. Jakmile jsou hotové, slijte je a nechte trochu vychladnout, aby jste mohli oloupat slupky.

Jakmile je králík se zeleninou upečený, brambory uvařené a oloupané, můžete podávat. Na talíři ještě dozdobte pokrájenou jarní cibulkou, můžete přidat trochu čerstvě pomletého barevného pepře a pokapat olivovým panenským olejem.

Dobrou chuť :-)

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Zůstaňte s námi v kontaktu

Přidejte se k nám na Facebookunebo Instagramu. Neuteče Vám tak žádná nová informace o našich produktech, články k různé zdravotní problematice, nové recepty, články k tematice zdravého stravování, fotky z přírody a mnoho dalšího. Pravidelně náš web doplňujeme a brzy se dočkáte soutěže o naše přírodní produkty.

 

Buďte stále informovaní

Podrobné informace k jednotlivým produktům najdete jen v sekci BLOG. Je to z toho důvodu, že podle současné legislativy EU u mnoha doplňků stravy, bylinek a bylinných produktů není možné uvádět podrobné informace, které by mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin, byť se bylinky používají stovky let a pomohly a pomáhají miliónům lidí od nepaměti. Není možné již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

Copyright 2020 Dr. Pažourek. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz