Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá: 8:30 - 19:00
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Blog
OBSAHUJÍ OVESNÉ VLOČKY LEPEK? OBSAHUJÍ OVESNÉ VLOČKY LEPEK?
Oves je přirozeně bezlepkový. Oves můžete v klidu zařadit do svého jídelníčku. Je zdrojem bílkovin, rozpustné vlákniny, minerálů a má nízký glykemický... číst celé
TIBETSKÁ HOUBA A JEJÍ BENEFITY TIBETSKÁ HOUBA A JEJÍ BENEFITY
Tibetská houba pochází z Kavkazu a Tibetu. Má velice blahodárné účinky na náš organismus. Aktivovaný kvasný proces zbavuje mléka všech škodlivých účin... číst celé
CYSTICKÁ ONEMOCNĚNÍ ORGÁNŮ CYSTICKÁ ONEMOCNĚNÍ ORGÁNŮ
Cystická onemocnění orgánů, myslíme tím hlavně játra a ledviny, jsou ve většině případů onemocnění vrozená. Ojediněle se jedná o cysty získané během ž... číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Recepty - jíst zdravě a chutně
  4. DIVOKÁ ČERNÁ RÝŽE A POHANKA SE ZELENINOU

DIVOKÁ ČERNÁ RÝŽE A POHANKA SE ZELENINOU

Co budeme potřebovat?

  • Divokou černou rýži  - můžete i červenou nebo natural
  • Pohanka - není obilovina, takže je přirozeně bez lepku
  • Lilek
  • Červená paprika
  • Brokolice
  • Červená cibule
  • Himalájská růžová sůl
  • Chilli
  • Hřebíček - do rýže
  • Žlutá nebo bílá cibule - do rýže
  • Ghií
  • Olivový panenský olej

Dejte vařit rýži. Osvědčilo se mi, na jakoukoli rýži, jeden díl rýže nechat pomalu vařit v jeden a půl dílu vody. Po vzoru mé babičky přidávám do rýže vždy malou cibulku a pár kousků hřebíčku + sůl. Rýže pak krásně voní.

Dejte vařit pohanku do mírně osolené vody. Počítejte s tím, že zvětší objem asi 1x. Pohanka je velmi rychle hotová. Pak ji odstavte.

Lilek - dočetla jsem se, že by se měl vždy "vypotit". Že pak není hořký a tvrdý. Nicméně jsem mnohokrát vyzkoušela, že po rozkrájení a okamžitém restování nebyl ani hořký, ani tvrdý. Takže dělejte, jak myslíte :-) Vím jen, že více saje tuk.

Na pávni rozehřejte ghií a dejte restovat lilek. Jelikož více saje tuk, buď přidejte během restování ještě trochu ghií nebo po troškách přidávejte vodu. Nechte lilek zezlátnout a pak přidejte nakrájenou cibuli, papriku a nakonek brokolici.

Nechte zeleninu dělat tak, jak ji máte rádi, buď křupavější nebo měkčí. Přidejte sůl a chilli. Můžete přidat i jakékoli bylinky, jaké máte rádi. Ideálně samozřejmě čerstvé.

Jakmile je zelenina hotová, přimíchejte rýži a pohanku.

A můžete podávat Na talíři opět pokapejte nebo hojně polijte olivovým panenským olejem.

Dobrou chuť :-)

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Zůstaňte s námi v kontaktu

Přidejte se k nám na Facebookunebo Instagramu. Neuteče Vám tak žádná nová informace o našich produktech, články k různé zdravotní problematice, nové recepty, články k tematice zdravého stravování, fotky z přírody a mnoho dalšího. Pravidelně náš web doplňujeme a brzy se dočkáte soutěže o naše přírodní produkty.

 

Buďte stále informovaní

Podrobné informace k jednotlivým produktům najdete jen v sekci BLOG. Je to z toho důvodu, že podle současné legislativy EU u mnoha doplňků stravy, bylinek a bylinných produktů není možné uvádět podrobné informace, které by mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin, byť se bylinky používají stovky let a pomohly a pomáhají miliónům lidí od nepaměti. Není možné již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

Copyright 2020 Dr. Pažourek. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz