- Štítky blogu



CUKR
Cukry, zejména rafinované cukry jsou ideální živinou pro parazitární houby, kvasinky a parazity.
Pokud hovoříme o cukrech (glycidech, sacharidech) v rámci detoxikačního, léčebného procesu, zejména pokud máme na mysli detoxikaci v rámci léčby chronického zánětlivého procesu způsobeného mykotickými elementy a parazity, jsou cukry tím, čeho bychom se měli zásadně vyvarovat.
Cukry, zejména rafinované cukry jsou ideální živinou pro parazitární houby, kvasinky a parazity. Dokáží si metabolismem cukrů, v rámci kvasného procesu a výrobou vnitřního alkoholu, udržovat svého hostitele neustále v rauši a neustále při chuti na cukry.
Tyto elementy si dokážou „vytáhnout“ cukr z krve. Krevní cukr pak klesá a hostitel dostává „vlčí“ hlad na cukr. Zároveň mu klesá hladina alkoholu produkovaná těmito elementy, je hladový, podrážděný, unavený, nevýkonný a pro kus čokolády by zabíjel. Lidé takto kontaminovaní často říkají “mám na cukr návyk od malička“ nebo „nedokážu se bez cukru a čokolády obejít ani jeden den“.
Přitom se jedná o jednoduchou věc, ne On, ale tyto potvůrky si neustále říkají o cukr, nedostanou ho a hostitel nedostane svou dávku alkoholu.
Tyto plísně a kvasinky i paraziti, přitom uvolňují do organismu řadu vysoce toxických odpadních látek, viz. aflatoxiny, produkty aspergilů. Jsou toxické, způsobují řadu syndromů a symptomů, jsou kancerogenní, způsobují rakovinu. Žijí v trávicím traktu, dokáží penetrovat sliznici a přes lymfatický trakt kolonizovat celé tělo. Dokáží k přežití využít i polysacharidové kloubní substance a simulovat zánět kloubu, artrózu a artritidu, to jen pro příklad.
Nyní si rozdělíme cukry, protože většina lidí v rozdělení tápe, neví kam který cukr patří a jaký vliv má na naše zdraví.
Základní rozdělení cukrů je na přírodní a rafinované. Rafinované cukry jsou průmyslově vyráběné cukry (zvláštní kapitolou jsou potom umělá sladidla).
Přírodní cukry se dělí na jednoduché (hlavní palivo pro tělo) a složené.
Složené se dále dělí na disacharidy a polysacharidy (škrob a celulóza).
A nyní jednoduché cukry:
Glukóza (také dextróza), hroznový cukr vzniká trávením sacharidů, je v těle hlavním zdrojem energie. Fruktóza (levulóza) to je ovocný cukr, také v medu, ovoce stromů. Pokud koupíte krystalickou fruktózu v obchodě, tak nepochází z ovoce, ale je průmyslově vyrobena z kukuřice, resp. z kukuřičného škrobu nebo normálního stolního cukru (sacharózy), takže nakonec taky nic zdravého.
Další jednoduchý cukr galaktóza - mateřské mléko-zaručeně přírodní.
Dále Ribóza - součást RNA-pochází z ovoce a zeleniny.
A ještě Deoxyribóza - stavební část DNA-opět pochází z ovoce a zeleniny. Protože tyto poslední dva cukry jsou součástí naší RNA a DNA, je toto vysvětlení, jak modifikovaná zelenina a ovoce nakonec může ovlivnit a pozměnit naši DNA, to jen na okraj.
Tolik k rozdělení cukrů. Obecně ovšem platí, že máme nadměrný příjem cukrů a nikdo si neuvědomuje a pokud uvědomuje, tak nedbá, kolik škody cukry napáchají.
Ani na onkologii pacienti nedostanou doporučení, aby se cukrům vyhnuli. A to i přes to, že nová studie (Greenmedinfo Jonathan middleton - zvýšená spotřeba cukru podporuje onkogenezi). Studie poskytuje důkazy, že zvýšená glykolytická aktivita je příčinou vzniku rakoviny. A naopak snížený přívod glukózy rakovinu brzdí. Ale při léčbě rakoviny je potřeba se vyhnout i skrytým cukrům – rafinovaným, ty jsou obsaženy v sacharidových výrobcích typu chléb, cereálie, těstoviny, sušenky a mnoho dalšího (čtěte dúkladně složení výrobků).
Obecně můžeme říct, že cukr podporuje v těle vznik zánětů, jako například chronická gynekologická onemocnění atd.
Chronické záněty obecně musíme považovat za prekancerózy. To znamená, že na základě těchto chronických zánětů může nádor vzniknout, jako důsledek chronického oxidačního stresu, který dříve či později pozmění informaci naší DNA. Tyto chronické záněty mohou mít různé původce. Pokud je vztáhneme právě k nádorům, tak nejčastějším původcem jsou kandidy a plísně. Přičemž právě plíseň aspergilus, která se vyskytuje hojně, produkuje aflatoxiny, které jsou silně kancerogenní. Takže pokud chcete omezit rizika chronických zánětů, potažmo nádorů, zbavte se cukrů, a to i skrytých.
Cukry a celý výše uvedený řetězec, je příčinou, proč je dnes na světě epidemie rakoviny. Samozřejmě ne jenom ony, ale domnívám se, že je to jedna z nejdůležitějších příčin. Cukry jsou důvodem překyselení organismu a v kyselém prostředí se daří nejenom plísním a kandidám, ale i nádorovým buňkám. Věřím, že většině lidí by velice prospělo vynechat sacharidy a výrobky, které je obsahují. Dejte si práci a čtěte pozorně složení výrobků. Budete zřejmě sami překvapeni, kde všude sacharidy najdete.
Jak se nejrychleji zbavit závislosti na cukru?
Proveďte celkovou detoxikaci, vyčistěte trávicí trakt, vyčistěte lymfatický systém, odstraňte stres, vyhýbejte se antibiotikům, vyhýbejte se kortikoidům, imunosupresivům, antihistaminikům na alergie a dalším.