- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- ČERNÁ ŘEDKEV S NAKLÍČENÝMI FAZOLKAMI MUNGO A ŚPALDOU
ČERNÁ ŘEDKEV S NAKLÍČENÝMI FAZOLKAMI MUNGO A ŚPALDOU
Co budeme potřebovat?
- Černou ředkev
- Červenou dlouhou papriku
- Červenou cibuli
- Mungo fazolky - 1-2 dny předem naklíčené/ namočené
- Špalda - předem namočenou
- Himalájská sůl
- Barevný pepř
- Citronová tráva mletá
- Hladkolistá petrželka
- Ghií
- Olivový panenský olej
Dáme si vařit předem namočenou špaldu do lehce osolené vody. Jakmile je špalda hotová, stáhneme jí z plotny a dáme stranou.
Na pánvi si rozehřejeme ghií a zesklovatíme na něm cibulku. Přidáme pokrájenou červenou papriku a černou ředkev a restujeme. Pokud by se zelenina připalovala, podlijte ji trochou vody, není potřeba přidávat další tuk. Zeleninu není potřeba dlouho restovat, může být na skus křupavější.
Dochuťte solí, barevným pepřem, citronovou trávou. Na pánev přidejte špaldu a mungo fazolky (předem naklíčené) a promíchejte. Na závěr vmíchejte nasekanou petrželku a můžete podávat.
Na talíři ještě pokapejte olivovým panenským olejem.
Dobrou chuť :-)