- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- BIO HOVĚZÍ KARBANÁTKY S BABY ŠPENÁTEM A BATÁTOVO - BRAMBOROVOU PŘÍLOHOU
BIO HOVĚZÍ KARBANÁTKY S BABY ŠPENÁTEM A BATÁTOVO - BRAMBOROVOU PŘÍLOHOU
Co budeme potřebovat?
- BIO hovězí angus/charolais mleté
- Brambory
- Batáty
- Baby špenát čerstvý
- Vejce
- Ghií
- Červená cibule
- Česnek
- Jarní cibulka
- Himalájská růžová sůl
- Barevný pepř
- Pohanková mouka
- Olej olivový panenský
Dáme si vařit neoloupané brambory a batáty do slané vody. Brambory potřebují více času než batáty, ale batáty bývají minimálně jednou tak velké než brambory. Čas vaření se tedy vyrovná.
Do misky si dejte BIO hovězí mleté maso a přidejte rozdrcený česnek, sůl, pepř a vajíčko. Dobře promíchejte a vytvořte karbanátky, které nakonec pomoučníte/poválíte v pohankové mouce.
Na pánvi si rozehřejte ghií a dejte pomalu smažit. Hlídejte je, jsou poměrně rychle usmažené. Jakmile budou téměř hotové, nyní mají měnší objem, posuňte je na pánvi víc k sobě a na vzniklé místo dejte na hrubo nakrájenou červenou cibuli. Trochu jí osolte a nechte jí vedle karbanátků zesklovatět. Karbanátky dojdou a cibulka bude taky velmi rychle. Odstavte z plotny.
Do další pánve dejte opět rozehřát trochu ghií a dejte na něj baby špenát. Zlehka osolte. Baby špenát je velice rychle hotový, není potřeba ho dlouho "trápit" na pávni :-) stačí mu opravdu jen jedna, dvě minutky a pak odstavíme z plotny.
Jakmile jsou brambory i batáty uvařené, vyndejte je a nechte vychladnout tak, aby jste je mohli zbavit slupky. Pak je nakrájejte na kostičky a dejte do misky. Tam je osolte, přidejte pokrájenou jarní cibulku, olivový panenský olej a jen lehce promíchejte.
Vše máme připravené a můžete podávat.
Dobrou chuť :-)