- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- BIO BASMATI RÝŽE S NAKLÍČENÝMI MUNGO FAZOLKAMI A ZELENINOU
BIO BASMATI RÝŽE S NAKLÍČENÝMI MUNGO FAZOLKAMI A ZELENINOU
Co budeme potřebovat?
- Mungo fazolky - den předem namočené, případně i naklíčené
- BIO Basmati rýže
- Brokolice
- Červená dlouhá paprika
- Cuketa
- Červená cibule
- Himalájská sůl
- Chilli paprička
- Citronová tráva - mletá (jako koření)
- Ghií
- Olivový panenský olej
Rýži dáme vařit běžným způsobem. Nezapomeňte přidat do vody k rýži hřebíček a kousek cibule. Hezky pak voní.
Na pánvi si rozehřejeme kousek ghií a dáme zesklovatět cibulku a dále přidáme postupně nakrájenou cuketu, papriku a brokolici. Kdyby se zelenina připalovala, podlijte trochou vody. Není potřeba přidávat další tuk. Zeleninu osolíme, přidáme podle chuti chilli papričku a citronovou trávu. Jakmile je zelenina změklá, odstavíme ji.
Smíchejte teď rýži s mungo fazolkami. Mungo fazolky není potřeba ani vařit, takže je opravdu jen smíchejte s rýží. A nyní už můžete podávat spolu se zeleninou. Na talíři pak pokapejte ještě olivovým panenským olejem.
Dobrou chuť :-)