Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá: 8:30 - 19:00
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Blog
OBSAHUJÍ OVESNÉ VLOČKY LEPEK? OBSAHUJÍ OVESNÉ VLOČKY LEPEK?
Oves je přirozeně bezlepkový. Oves můžete v klidu zařadit do svého jídelníčku. Je zdrojem bílkovin, rozpustné vlákniny, minerálů a má nízký glykemický... číst celé
TIBETSKÁ HOUBA A JEJÍ BENEFITY TIBETSKÁ HOUBA A JEJÍ BENEFITY
Tibetská houba pochází z Kavkazu a Tibetu. Má velice blahodárné účinky na náš organismus. Aktivovaný kvasný proces zbavuje mléka všech škodlivých účin... číst celé
CYSTICKÁ ONEMOCNĚNÍ ORGÁNŮ CYSTICKÁ ONEMOCNĚNÍ ORGÁNŮ
Cystická onemocnění orgánů, myslíme tím hlavně játra a ledviny, jsou ve většině případů onemocnění vrozená. Ojediněle se jedná o cysty získané během ž... číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Recepty - jíst zdravě a chutně
  4. BATÁTOVÉ PYRÉ S NAKLÍČENÝMI MUNGO FAZOLKAMI

BATÁTOVÉ PYRÉ S NAKLÍČENÝMI MUNGO FAZOLKAMI

Co budeme potřebovat?

  • Batáty, pro dvě osoby asi 600g, ale záleží na tom, jací jste jedlíci :-)
  • Mungo fazolky
  • Česnek
  • Himalájská sůl
  • Špetka kari
  • Chilli paprička
  • Olivový panenský olej

Recept je velmi jednoduchý a rychlý, ale je potřeba počítat s tím, že Mungo fazolky je potřeba předem namočit. Stačí den předem. Pokud by jste chtěli, aby Vám Mungo fazolky naklíčily, počítejte s tím, že klíčků se dočkáte třetí den. Mungo klíčíme na klíčící misce nebo v misce s vodou. Tu je potřeba alespoň jednou denně vyměnit - propláchnout. Mungo nabírají na objemu, takže s tím počítejte při výběru nádoby :-) Pro dvě osoby stačí cca 1/2 hrnku. Ale můžete nechat klíčit o něco větší množství a postupně mungo odebírat a přidávat do pokrmů. Předem namočené mungo již nemusíte vařit. Doporučuji ale spotřebovat do tří dnů od namočení.

Takže k pyré.... batáty oškrábeme a dáme vařit do mírně osolené vody. Vody dejte jen do cca 1/3 a vařte pod pokličkou. Občas promíchejte, aby se uvařily všechny batáty.

Mezi tím si rozmačkáme česnek. Jakmile jsou batáty měkké, snížíme teplotu pod hrncem a buď vidličkou nebo šťouchadlem na brambory, batáty rozmělníme na kaši ve vodě, ve které se vařily. Dochutíme ještě případně solí, špetkou chilli, kari a časnekem. Necháme chvilku odstát, aby se uvolnily chutě koření. Ještě jednou promícháme a můžeme podávat.

Na talíři hojně posypeme naklíčenými mungo fazolkami a opět dostatečně pokapeme panenským olivovým olejem.

Dobrou chuť :-)

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Zůstaňte s námi v kontaktu

Přidejte se k nám na Facebookunebo Instagramu. Neuteče Vám tak žádná nová informace o našich produktech, články k různé zdravotní problematice, nové recepty, články k tematice zdravého stravování, fotky z přírody a mnoho dalšího. Pravidelně náš web doplňujeme a brzy se dočkáte soutěže o naše přírodní produkty.

 

Buďte stále informovaní

Podrobné informace k jednotlivým produktům najdete jen v sekci BLOG. Je to z toho důvodu, že podle současné legislativy EU u mnoha doplňků stravy, bylinek a bylinných produktů není možné uvádět podrobné informace, které by mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin, byť se bylinky používají stovky let a pomohly a pomáhají miliónům lidí od nepaměti. Není možné již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

Copyright 2020 Dr. Pažourek. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz