- Štítky blogu



- Úvod
- BLOG
- Recepty - jíst zdravě a chutně
- ADZUKI FAZOLKY SE ZELENINOU A RÝŽÍ
ADZUKI FAZOLKY SE ZELENINOU A RÝŽÍ
Co budeme potřebovat?
- Adzuki fazolky - den předem namočené
- Mrkev
- Petržel - kořen
- Cibule
- Rajčátka
- Paprika
- Česnek
- Himalájská růžová sůl
- Chilli
- Bobkový list
- Tymián
- Oregáno
- Ghií
- Rýže Basmati nebo jiná, kterou máte rádi
- Hřebíček - do rýže
- Malá cibulka - do rýže
Dejte si vařit rýži. Osvědčeně na jeden díl rýže, jedem a půl dílu vody. Rýži osolte a přidejte malou cibulku s pár kousky hřebíčku. Pak osdtavte.
Do hrnce dejte rozpustit trochu ghií a začněte restovat zeleninu v pořadí, cibule, mrkev, petržel, paprika, rajčátka a den předem namočené fazolky adzuki. Podlijte vodou asi do poloviny množství zeleniny. Přidejte bobkový list, sůl, chilli.
Přiveďte k varu a nechte vařit na velmi mírném "plameni" tak, aby zelenina změkla, pustila š´távu a chutě se spojily. Přidejte případně trochu horké vody.
Ochutnejte a případně přisolte nebo přidejte chilli. Přidejte tymián a oregáno, pokud dáte čerstvé, je to skvělé. Teď přidejte rozdrcený česnek. Nechte ještě chvilku povařit a můžete podávat s rýží.
Dobrou chuť :-)